Toto

Dua syarikat berhenti berdagang saham di Bursa Saham Hong Kong berikutan penahanan Alvin Chau

Penangkapan Alvin Chau Cheok Wa pada hujung minggu terus menimbulkan pengeluaran macau kejutan di seluruh industri permainan Macau, dengan dagangan dalam dua saham syarikat dihentikan di Bursa Saham Hong Kong (HKEX) pagi ini.

Polis menghantar mogul junket berusia 47 tahun itu ke Pejabat Pendakwa Raya semalam, bersama 10 sekutunya, berhubung siasatan jenayah terancang, perjudian haram dan pengubahan wang haram.

Hari ini, lembaga pengarah Suncity Group Holdings Limited (kod saham HK 1383) menghentikan dagangan dalam saham syarikat “menunggu pengumuman Togel Singapore pengumuman berhubung liputan berita mengenai Chau Cheok Wa (seorang pengarah eksekutif, pengerusi lembaga pengarah dan pengawal). pemegang saham syarikat), yang merupakan maklumat dalaman syarikat”.

Begitu juga, lembaga Summit Ascent Holdings Limited (kod saham HK 102) menggantung dagangan dalam sahamnya , memberikan alasan yang sama, Keluaran SDY kerana Chau ialah pengarah bukan eksekutif, pengerusi lembaga dan pemegang saham mengawal syarikat itu.